Siirry suoraan sisältöön
teatteri

Liput teatteriin

liput

Osta liput teatteriin

Teatteri lipunmyynti tapahtuu yleensä parilla eri tavalla. Teatteri itse myy lippuja ja niitä voi normaalisti ostaa puhelimitse tai sitten ostamalla liput tuntia tai paria ennen varsinaisen esityksen alkua. Toinen mahdollisuus on ostaa lippuja niin sanottujen valtuutettujen lipunmyyjien kautta. Silloin lippujen ostaminen onnistuu yleensä netistä mihin aikaan tahansa. Katsomon pohjakartasta valitaan istumapaikka ja sen jälkeen lippu siirtyy ostoskoriin, josta se on maksettavissa. 

Tapahtumasta on tarjolla myös lisätietoja, jossa kerrotaan, millainen esitys on ja onko lipun hinnassa jotakin käsittelykuluja. Mikäli lippu toimitetaan eLippuna, se on yleensä maksuton. Lisäksi lippujen ostomäärissä voi olla rajoituksia, mutta nekin on aina mainittu etukäteen.

Liput teatteriin voi ostaa itselleen helpoimmalla tavalla. Yhä useampi meistä tekee ostoksensa netistä ja hankkii itselleen niin sanotun eLipun. Millainen puolestaan on paras teatteriesitys? Se voi olla musikaali, jokin klassikko, uusi kotimainen tai romaanista sovitettu esitys.

Liput teatteriin
Liput teatteriin

Paras teatteriesitys on vaikuttava

Teatteriesitykset vaikuttavat meihin monella eri tavalla. Joskus draama satuttaa, koska se tuntuu osuvan läheisesti itseen. Toisinaan taas komediaa on pakko nauraa vedet silmissä sekä tyrskähdellä vielä jälkeenkin päin, kun mieleen muistuu jokin kommellus. Musiikki toimii teatterissa aina joko revyyn tai musikaalin muodossa.

Vanhat teatterin klassikot on voitu hiukan modernisoida, mutta niiden pohjalla on edelleen se jokin vanha tuttu. Kuinka monta kertaa lieneekään näytelty esimerkiksi Aleksis Kiven Seitsemää veljestä. Sitä on esitetty sekä kesäteatterissa kuin harrastajateattereidenkin voimin. Veljesten toilailut ovat tulleet monelle tutuksi vuosien varrella. Erilaiset käsikirjoitukset tuovat tähän uudenlaista eloa ja ilmaisua.

esitykset

Mistä saa tietoa esityksistä?

Monet lippujen myyjät myyvät lippuja useaan teatteriin. Netistä on helppo katsoa hakusanoilla teattereita ja sen jälkeen selailla, mitä missäkin on tarjolla. Paikkoja voi etsiä myös teatterin nimellä tai alueittain. Silloin voi helposti löytää useampia mielenkiintoisia näytäntöjä. Samalla kertaa voit ostaa itsellesi lippuja useampaan näytäntöön ja tehdä jonkinlaisen teatterikiertueen.

Useimmiten liput tapahtumiin ja teatteriin on kätevää ostaa suoraan netistä. Jos vielä mahdollista, niin kannattaa poimia lippu eLippuna. Silloin sen saa pdf -muodossa tai sopivana mobiilisovellukseen. On kuitenkin huomioitava, että jotkut teatterit myyvät lippuja toistaiseksi vain paperisena, jolloin ne voi noutaa jostakin noutopisteestä ostamisen jälkeen. Myös lahjakortteja voi ostaa ja sillä ilahduttaa ystävää. Nämä lahjakortit ovat usein voimassa jopa vuoden ostopäivästä.

ryhmät

Liput teatteriin myös ryhmille

Tavallisesti liput teatteriin ryhmälle voi ostaa soittamalla teatterin omaan puhelinmyyntiin. Jos esimerkiksi työpaikka on hiukan pienempi, saattaa liput saada suoraan netistäkin. Kannattaa tarkistaa, millaisen määrän voi kerralla ostaa netistä ja toimia sen mukaan. Stage Music kyseli, miten saa hankittua koko näytännön esimerkiksi asiakastilaisuutta varten. Se onnistuu ainoastaan teatterin kautta ja silloin kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, jotta mieluisan ajankohdan voi saada yrityksen sekä asiakkaiden riemuksi.

Teatteri lipunmyynti hyväksyy myös kulttuuriedut, mutta nämä liput pitää käydä ostamassa henkilökohtaisesti teatterin omasta lipunmyynnistä. Vaihtoehtoja on useita ja niistä voi mainita Smartum setelit, mobiilimaksut sekä Payn. Suosittuja ovat myös ePassi sekä Eazybreak, Edenred virikeseteli sekä kortti ja Tyky+. Yritykset voivat hyödyntää myös räätälöityjä ratkaisuja kuten VIP -kutsuvieraskortit. Teatterit laskuttavat niistä vain toteutuneen mukaisesti. Vaihtoehtoja on paljon, joten niistä voi poimia mieleisensä ja lähteä nauttimaan teatterin hurmasta.

Liput teatteriin