Siirry suoraan sisältöön
Stage Music » Blogi » Teatteri ja tanssi on tanssiteatteria

Teatteri ja tanssi on tanssiteatteria

Tanssiteatteri on taidemuoto, joka Euroopassa syntyi Saksassa 1900-luvun alussa. Silloin teatteri ja tanssi yhdistyivät ilmiömäisellä tavalla, jossa esityksillä ei välttämättä ollut täysin lineaarista juonta sekä kohtauksetkin yhdistettiin suhteellisen vapaasti ja löyhästi toisiinsa. Eikä tanssi ollut ainoa keino tuoda ilmaisua vaan siinä on yleensä puhetta, pantomiimia sekä laulua. Teokset ovat tänä päivänä juuri siihen esitykseen sävellettyä, mutta myös erilaisia sovituksia ja koosteita aiemmin julkaistuista esityksistä käytetään.

Parasta näyttämötaidetta ovat teatteri ja tanssi

Teatterin ja tanssin voi yhdistää sekä niistä voi löytää piirteitä draamasta, komediasta, musikaalista, farssista ja ihan mistä vaan voi aineksia napata, vaikka tositarinasta. Sekaan mahtuu yhtä lailla nykytanssia kuin muutakin eikä myöskään balettia voi unohtaa, tanssin laji on sekin. Teatteria ja tanssia esitetään pitkin ja poikin Suomea. Yllättäviä esityksiä voi tulla vastaan jollakin pienellä harrastajanäyttämöllä, mutta esitys on silti todella huomionarvoinen ja onnistunut.

Tanssiteatteri antaa mahdollisuuden esittää joko tanssia pelkästään tai tanssin ja teatterin yhdistelmää. Esitykset voivat olla kuin musikaalit, jossa on suhteellisen kevyt juoni sekä ne ovat romanttisesti liioiteltu. Musikaaleissa on myös hyvin usein todella absurdeja tilanteita, mutta silti ne esityksinä toimivat todella hyvin. Joten liput teatteriin voivat olla myös tanssiesitykseen, musikaaliin tai muuhun musiikkiteatterin esitykseen.

Suomessa on paljon hyviä teatteriesityksiä musiikilla höystettynä

Kuten monet meistä tietävät ja todellakin nauttivat myös musiikkiteatterien tarjonnasta. Esitykset ovat viihdyttäviä ja niiden taustalla voi olla jokin vanha tuttu aihe tai jokin täysin uusi. Musikaaleja esitetään täysin uusina, varta vasten sävellettyinä tai harjoitellaan jokin vanha, tosin sovitettuna vähän modernimmaksi. Myös kesäteatterit sopivat hyvin musiikkiteatterille tai niin sanotuille laulunäytelmille. Vaihtoehtoja on paljon, joten tapaammeko teatterin ja musiikin höystämän esityksen katsomossa?

Avainsanat: